„Dažnas mūsų braškes žiemai triname su cukrumi ir krauname į šaldiklį. Labai prašau – nedarykite to, nes cukraus šaldyti nereikia – jis negenda, o braškėms ir sveikatai daroma didelė žala.
Geriau sudėkite braškes į šaldymo maišelius, ir viskas! Sakysite – didelės uogos užima daug vietos. Na tiek to, didesnes galite perpjauti į 3-4 dalis, ir jos užims mažiau vietos.
Tokių uogų panaudojimo galimybės neribotos – nuo gardinimo jomis karštą košę, naudojimo kokteiliams iki ledų.
O šiame recepte pasidalinsiu, kaip aš leidžiu „susidraugauti“ dviems raudonoms, bet labai skirtingo skonio uogoms – braškėms ir spanguolėms.
Beje, spanguolių nešaldau, o laikau šaldytuve šaltame vandenyje visą žiemą, kol sunaudoju“, – teigia R.Šilenskienė.
Braškės žiemą
5 porcijoms reikės:
- 200 g braškių (tinka šaldytos, atitirpintos lėtai šaldytuve)
- 200 g spanguolių
- 1 bananas (120 g)
- 3 mandarinai ar 1 apelsinas (200 g)
- 200 g vandens + 1 a. š. (7 g) agaro (tai į želatiną panašus produktas, gaunamas iš augalinių produktų – Red.)
- 1 v. š. eritritolio ar stevijos, bet nebūtinai
- papuošti – granatų sėklų, anakardžio riešutų.
Kaip gaminti
1. Uogas ir vaisius gerai sutrinti plaktuvu. Turi gautis ideali tyrelė, be gabaliukų.
2. Vandenyje išmaišyti agarą ir užkaisti. Nuolat maišyti, kol užvirs. Virti 10 sekundžių, po to supilti į sutrintas uogas ir 10-15 sekundžių paplakti.
Išpilstyti į taureles ar serviravimo indą ir papuošti granatų sėklomis, riešutais. Palikti šaldytuve 20 minučių.
Šaltinis: „Pirmas šaukštas“