Salotos paruošiamos žaibišku greičiu, tad ilgai „terliotis“ virtuvėje nereikės, o salotos bus ne tik labai skanios, bet ir sočios.
Drąsiai galite gaminti iš dvigubos normos, nes nuo stalo dings akimirksniu – mano vyras jas valgo šaukštais“, – patikino recepto autorė Audronė.
Šį receptą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Keptos duonos salotos su pupelėmis ir obuoliais
Reikės:
- 1 skardinės garuose ruoštų sviestinių pupelių,
- 100–150 g fermentinio sūrio,
- 1 obuolio,
- 3 riekelių keptos duonos,
- česnako,
- svogūno laiškų,
- pipirų ir druskos (pagal skonį),
- majonezo.
Kaip gaminti
Duonos riekeles ištrynę česnaku supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
Į dubenį dėkite kubeliais pjaustytą sūrį, obuolius, keptos duonos kubelius, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, smulkintus svogūno laiškus, pagardinkite pipirais ir druska.
Paruoštas salotas pagardinkite majonezu.