Tad puikiai tiks šventiniams pusryčiams!
Tradiciškai šis lašišos ir sūrio paštetas ruošiamas pailgoje formoje, tačiau puikiai tiks ir apvali formelė ar tiesiog dubenėlis.
Lašišos ir sūrio paštetas
Reikės:
- 200-250 plonai supjaustytos šaltai rūkytos lašišos formai iškloti;
- maltų šviežių pipirų;
Sūrio masei:
- 100 g rūkytos ar virtos lašišos;
- 225 g grietinėlės sūrio („Philadephia“ tipo);
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- 1 v. š. krienų;
- krapų.
Kaip gaminti
Formos šonus ir dugną išklokite maistine plėvele taip, kad šonuose liktų laisvos plėvelės – vėliau ja uždengsite paštetą.
Lašišos juostelėmis išklokite formą, kad jos šiek tiek uždengtų viena kitą ir padengtų pagrindą. Apibarstykite juodaisiais pipirais.
Paštetas: lašišą smulkiai sukapokite. Sūrį, sviestą, citrinos sultis ir krienus dėkite į virtuvinį maišytuvą ir gerai išplakite. Pagardinkite pipirais, suberkite kapotą lašišą, šiek tiek kapotų krapų ir išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
Sudėkite sūrio ir lašišos masę į formą, išklotą rūkytos lašišos juostelėmis. Lengvai paspauskite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite mažiausiai 6 valandas, geriausia – pernakt.
Patiekite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo – tuomet paštetas bus lengviau pjaustomas.
Išverskite iš formos ir papuoškite krapais.