Kai prieš keletą metų pasigaminau jos pati – likau be žado. Labai lengva ir oho, kaip skanu.
O kur dar jos teikiama nauda? Nuo to, kad kartais ji gali būti puikus kavos pakaitalas rytais iki virškinimo problemų ar širdies ritmo sutrikimų sprendimo būdų.
Man „Masala Chai“ sezonas prasideda vėlų rudenį. Kai vakare norisi tik gulėti susisukus į užklotą kaip kebabui, tai tada labai smagu rankoje turėti šios aromatingos arbatos puodelį.
Beje, mišinio galima pasigaminti ir daugiau, tada užsimanius „Masala Chai“, liks tik užkaitinti pieną, ir viskas.
„Masala Chai“ prieskonių mišiniui reikės:
- 1 a. š. maltų imbierų;
- 1 a. š. maltų muskatų;
- 4 a. š. cinamono;
- 16 kardamono sėklyčių;
- 12 gvazdikėlių;
- 6 gabalėlių anyžiaus.
2 arbatos puodeliams reikės:
- 5-6 v. š. „Masala Chai“ prieskonių mišinio;
- 700 ml norimo pieno;
- 2 juodos arbatos pakelių;
- 1 v. š. medaus ar klevų sirupo.
Kaip ruošti prieskonių mišinį
Kardamoną, gvazdikėlius ir anyžių berkite į sausą keptuvę ir pakaitinkite gerą minutę ant silpnos kaitros. Tada dėkite likusius kvapniuosius prieskonius ir kaitinkite dar pusę minutės.
Pakaitintus prieskonius dėkite į grūstuvę ir šiek tiek pagrūskite, kad susitraiškytų anyžius, kardamonas ir gvazdikėliai.
„Masala Chai“ mišinys paruoštas.
Kaip ruošti „Masala Chai“ arbatą
Į puodą pilkite pieną, dėkite prieskonių mišinio, juodąją arbatą, medaus ar klevų sirupą.
Kaitinkite ant silpnos ugnies apie 3-4 minutes, kol pasidaro karšta, tik neleiskite pienui užvirti.
Arbatą nukoškite per sietelį į puodelį. Ant viršaus užbarstykite cinamono.