Sultingas su traškia plutele – toks turi būti šnicelis. Gaminu juos jau daug metų, ir visada būna skanūs.
O skanesnio garnyro kaip bulvių košė prie šnicelio neįsivaizduoju.
Dabar prie recepto.
Šnicelis
Reikės:
- 0,5 kg maltos kiaulienos,
- 2 kiaušinių,
- 1-2 svogūnų,
- 1-2 juodos duonos riekelių,
- pieno,
- džiūvėsėlių,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Nuo duonos riekelių nupjoviau plutelę ir pamerkiau į pieną.
Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinius, sudėjau mirkytą duoną ir gerai išmaišiau.
Paruoštą masę išdaužiau: kelis kartus iš viršaus mestelėjau į dubenį.
Iš maltos mėsos formavau šnicelius, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Viskas. Šniceliai pagaminti. Bulvių košė sugrūsta.
Kviečiu prie stalo.
Skanaus!