Kaip iškepti sultingą šnicelį su traškia plutele: laiko patikrintas receptas

2019 m. spalio 1 d. 11:14
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Daugelis pasakys, kad šnicelis – tai tiesiog kotletas. Bet patikėkit – šnicelis daug skanesnis už už kotletą, jeigu jį paruošime teisingai.
Daugiau nuotraukų (1)
Sultingas su traškia plutele – toks turi būti šnicelis. Gaminu juos jau daug metų, ir visada būna skanūs.
O skanesnio garnyro kaip bulvių košė prie šnicelio neįsivaizduoju.
Dabar prie recepto.
Šnicelis
Reikės:
  • 0,5 kg maltos kiaulienos,
  • 2 kiaušinių,
  • 1-2 svogūnų,
  • 1-2 juodos duonos riekelių,
  • pieno,
  • džiūvėsėlių,
  • pipirų ir druskos,
  • aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Nuo duonos riekelių nupjoviau plutelę ir pamerkiau į pieną.
Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinius, sudėjau mirkytą duoną ir gerai išmaišiau.
Paruoštą masę išdaužiau: kelis kartus iš viršaus mestelėjau į dubenį.
Iš maltos mėsos formavau šnicelius, juos apvoliojau džiūvėsėliuose ir kepiau keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Viskas. Šniceliai pagaminti. Bulvių košė sugrūsta.
Kviečiu prie stalo.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.