Užtruksite ruošiant tešlą apie 10 min., laikysite šaldytuve 12–24 val., kepsite apie 45 min.
Iš šios normos išeina apie 30 nedidučių kanelių:
- 2 kiaušiniai;
- 2 tryniai;
- 500 ml pieno;
- 1 – 2 v. š. valinio cukraus;
- 1 – 2 v. š. romo;
- 170 g cukraus;
- 100 g miltų;
- žiupsnis druskos;
- 50 g sviesto;
- rudojo cukraus (įbarstyti į formeles) pagal poreikį.
Į dubenį suberkite miltus, cukrų bei druską – viska gerai išmaišykite. Į puodą supilkite pieną, romą, bei vanilę viską kaitinkite iki užvirimo.
Kol pienas kais, į miltų mišinį įmuškite kiaušinius bei trynius išmaišykite. Sviestą išlydykite. Į miltų/kiaušinių masę supilkite išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supilkite į miltų masę. Pieną pilkite nuolat maišant.
Masę atvėsinkite. Geriausia būtų dėti į šaldytuvą 12 – 24 val. Išėmus indą iš šaldytuvo tešlą išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 250°C temperatūros. Formeles ištepkite sviestu (silikonines nebūtinai) ir įbarstykite rudojo cukraus- pirmiausia kepkite 7 min 220° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi) – tada sumažinkite iki 160-180° C ir kepkite 35 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi).
Keletas pastebėjimų, kad jums būtų lengviau:
Tešla išeina labai skysta, gerokai skystesnė, nei lietinių. Taip turi būti, nesusigundykite įdėti dar miltų!
Turėkite kantrybės palaikyti tešlą bent 12 valandų, o geriausia 24. Tešla turi subrinkti.
Kadangi tešla labai skysta, ją patogiausia i formeles supilti naudojant ąsotėlį su snapeliu.
Nepripilkite formelės pilnos, palikite kokį puse centimetro iki viršaus.
Iškepusius pyragėlius palaikykite bent 5 min formoje, tik tada išimkite.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“