O kokia vasara be šviežiai raugintų agurkėlių? Traškių, kvepiančių krapais ir česnakais, švelniai rūgštaus skonio? Be jų neįsivaizduojame bulvių su kefyru, omleto ar pačirškinto mėsos kepsnio.
Turbūt daugelis turi savo receptą, kaip užraugti agurkėlius greitam vartojimui.
Noriu pasidalinti savo močiutės receptu. Jo paslaptis – vienas paprastas ingredientas.
Tai duona. Ji agurkams ne tik suteikia nepakartojamo aromato, bet ir padeda jiems greičiau išrūgti. Vakare užraugus jau ryte galima skanauti, o patys skaniausi tokie agurkėliai – dar kitą dieną.
Dalinuosi receptu.
Močiutės rauginti agurkėliai
Reikės:
- 6-8 agurkų,
- 2-3 česnako skiltelių,
- krapų stiebų ir žiedynų,
- vyšnių lapų,
- serbentų lapų,
- krienų lapų,
- juodos duonos riekelės,
- druskos.
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite, galite nupjauti galiukus, bet nebūtinai.
Į indą, kuriame rauginsite, dėkite krapus, vyšnių, serbentų, krienų lapus, supjaustytus česnakus.
1 l drungno vandens išmaišykite šaukštą druskos, užpilkite agurkus ir įdėkite pusę riekės juodos duonos. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje.
Skanauti galima jau kitą dieną.
Kai agurkai visiškai įrūgs, ir jei netyčia būsite jų nesuvalgę, nenorėdami, kad rūgtų toliau, laikykite juos šaldytuve.