Tai vilnietę paskatino įkurti „Pirmojo šaukšto“ akademiją, parašyti kelias receptų knygas. Organizuodama įvairius subalansuotos mitybos seminarus R.Šilenskienė moko gaminti greitai ir skaniai. Pasakodama apie savo patirtį moteris prisipažino, kad skausmas – geriausias patarėjas.
Duodama interviu „Lietuvos ryto“ žurnalistei Danutei Jonušienei R.Šilenskienė sakė žmonėms siūlanti ieškoti sveikesnių pakaitalų, o ne atsisakyti tam tikrų patiekalų.
Kad ruošti gardžius ir sveikus patiekalus nėra sudėtinga, galite įsitikinti išbandę R.Šilenskienės pasiūlytą maltinukų receptą.
Rausvi maltinukai ant kopūsto lapo
Reikės:
- 600 g kalakutienos filė;
- svogūno;
- morkos;
- pusės raudonosios paprikos;
- 3 skiltelių česnako;
- arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- 2 salierų stiebų ar gabaliuko šaknies;
- pusės galvos kopūsto (supjaustyto piršto storio griežinėliais);
- prieskonių – valgomojo šaukšto maltų jūrinių dumblių, po arbatinį šaukštelį čiobrelių, mairūnų, šiek tiek druskos, pipirų.
Sutrinkite svogūną, česnaką, morką, salierą, papriką iki košelės. Iš kalakutienos sumalkite faršą, sumaišykite su daržovėmis ir prieskoniais. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite kopūstų griežinėlius, ant jų dėkite faršo. Pašlakstykite aliejumi.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Garnyrui tiks garintos daržovės ir rauginti agurkai.