Juodoje arbatoje marinuoti šašlykai – ne kartą išbandytas receptas

2019 m. gegužės 11 d. 11:48
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Kai jau galima pietus ir vakariene valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru.
Daugiau nuotraukų (3)
Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate.
6 asmenims reikės:
  • 1,5 kg kiaulienos sprandinės;
  • 2 svogūnai;
  • 100 g juodos arbatos;
  • 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų;
  • 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį. Į atvėsusią arbatą sudėkite supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kai mėsa pasimarinuos arbatoje, nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.
Prieš veriant ant iešmų mėsą padruskinkite.
Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps.
Valgome su salotomis.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“
šašlykaigrilio kepsniai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.