Tai prašom – visiškai nenuodėmingų, netgi sveikų pastarnokų bulvyčių su parmezanu receptas!
Gamyba labai paprasta, rezultatas – tikra skonio bomba.
Pastarnokų bulvytės su mėtomis ir parmezanu
Reikės:
- 3 pastarnokų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. džiovintų (arba šviežių) mėtų;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- šiek tiek citrinos sulčių;
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
- druskos, pipirų;
- saujos šviežios mėtos;
- kelių v. š. parmezano;
- aitriųjų paprikų dribsnių.
Padažui reikės:
- 2 v.š. majonezo;
- 2 v.š. graikiško jogurto;
- 2 a.š. pesto padažo.
Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Pastarnokus supjaustome juostelėmis.
Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, džiovintas mėtas, česnako miltelius, citrinos sultis ir žievelę, druską, pipirus.
Aliejumi padengtas pastarnokų juosteles tvarkingai dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kad nesiliestų viena su kita.
Kepame 12-15 minučių.
Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišome. Jei dar kažko trūksta iki pilnos laimės, galima papildomai įdėti česnako miltelių, įspausti citrinos sulčių ar pabarstyti žiupsnelį druskos.
„Bulvytes“ traukiame iš orkaitės, iš karto gausiai apibarstome tarkuotu parmezanu, mėta, aitriosios paprikos dribsniais ir valgome su padažu.
Receptu pasidalijo „But first – food“.