„Vaikai tuomet sakydavo, jog mokykloje valgo gardžiau nei namuose“, – prisiminė šiaulietė Danutė, buvusi vienos miesto mokyklos valgyklos vedėja.
Dabar jau pensininkė moteris ir dabar į svečius sugužėjusiems vaikams ir anūkams paruošia ką nors, kaip sako, „iš mokyklos valgyklos repertuaro“.
Su mūsų skaitytojais Danutė pasidalijo mokyklinių šnicelių receptu.
„Šniceliai ypatingi tuo, kad jiems pagaminti reikia juodos, ne baltos duonos. Tuo šniceliai skiriasi nuo kitų patiekalų iš maltos mėsos“, – pabrėžė Danutė.
Pasigaminkite ir prisiminkite senus gerus laikus.
Mokykliniai šniceliai
Reikės:
- 1 kg kiaulienos faršo,
- 5-7 riekių juodos duonos,
- pieno duonai išmirkyti,
- 2 kiaušinių,
- 1 svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- prieskonių maltai mėsai,
- druskos, pipirų,
- baltos duonos džiūvėsėlių šniceliams apvolioti,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Duoną išmirkykite piene. Per tą laiką smulkiai sukapokite svogūną ir apkepkite aliejuje.
Į faršą sudėkite nuspaustą duoną, ataušusius svogūnus, prieskonius, sutrintą česnaką, druską, pipirus ir vieną kiaušinį. Gerai išminkykite ir suformuokite šnicelius.
Kitą kiaušinį išplakite. Šnicelius apvoliokite džiūvėsėliuose, po to – kiaušinio plakinyje.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, sudėkite šnicelius ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30 minučių.
Patiekite su bulvių koše, burokėlių mišraine ir raugintais agurkais arba kopūstais.