Pastarnokas yra nuostabi daržovė – labai tinka naudoti salotose, sriubose, troškiniuose. Dar jis turi daug kalio, fosforo, geležies ir vitaminų C ir B.
O šiose salotose yra visko, ko tik galima tikėtis – saldumo, traškumo, gaivumo, rūgštumo. Žodžiu – puikus derinys.
Tinka valgyti ir vienas, ir naudoti kaip garnyrą.
Vytintos šoninės, pastarnoko ir obuolių salotos
Reikės:
- 1 pastarnoko;
- kelių saujų gražgarsčių;
- pusės obuolio;
- kelių juostelių vytintos šoninės (šoninės);
- saujos skrudintų migdolų;
- šiek tiek ožkos sūrio;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 v. š. klevų sirupo;
- citrinos sulčių;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Pastarnoką nulupame, supjaustome juostelėmis, dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Šalia dedame kelias šoninės juosteles. Kepame apie 10 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Obuolį supjaustome kubeliais ar juostelėmis (kaip labiau patinka).
Sumaišome padažui skirtus ingredientus: alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos sultis, klevų sirupą, druską bei pipirus.
Į lėkštę dedame gražgarsčių, obuolį, iškepusius pastarnokus, traškią šoninę, pabarstome skrudintais migdolais, ožkos sūriu ir apšlakstome padažu.
Receptu pasidalijo „But first – food“