Slaptas ingredientas kepamos vištos odelei suteiks ypatingo traškumo

2018 m. spalio 2 d. 15:35
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Video
Šį kartą iškepsim vištą su traškia traškiausia odele. Receptas nereikalauja ypatingų įgūdžių, greitas ir pasikartosiu – traškus. 
Daugiau nuotraukų (4)
Visa traškumo paslaptis, slaptas ingredientas – kepimo milteliai. Sumaišius su druska ir įtrynus vištą, kepant vyksta cheminė reakcija kurios dėka odelė smarkiai išsausėja ir pasidaro traški. ️
Tik nesumaišykite kepimo miltelių su soda – skonis jūsų nenudžiugins...
Jeigu kepimo milteliai nekokybiški, su nereikalingom priemaišom, gali jaustis kartumas. Žodžiu – rinkitės aukštos kokybės produktus, ir bėdos nebus.
Vidutinio dydžio vištai naudosime:
  • 3 šaukštus mėgstamų prieskonių (be druskos),
  • 1-2 šaukštus druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nededame),
  • 1 šaukštą kepimo miltelių (nepadauginkite!)
Vištą nusausiname, įtriname pasigamintu mišiniu ir kepame netiesioginėje kaitroje 120°C temperatūroje 30-40 minučių. Patariu naudoti riebalų surinkimo indą, nes vištos poodiniai riebalai pradeda tirpti, vyksta reakcija, oda pradeda sausėti.
Padidiname temperatūrą iki 180-200°C ir kepame dar apie 30-50 minučių, kol vištos vidinė temperatūra pasieks 74°C.
Nepamirškite, kad vištos skonis labai priklauso nuo to, kaip ir kur ji buvo auginama.
Pietūs paruošti.
Skanaus!
Kad įsitikintumėte, kokia traški vištos odelė, pažiūrėkite vaizdo siužetą: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.