Visa traškumo paslaptis, slaptas ingredientas – kepimo milteliai. Sumaišius su druska ir įtrynus vištą, kepant vyksta cheminė reakcija kurios dėka odelė smarkiai išsausėja ir pasidaro traški. ️
Tik nesumaišykite kepimo miltelių su soda – skonis jūsų nenudžiugins...
Jeigu kepimo milteliai nekokybiški, su nereikalingom priemaišom, gali jaustis kartumas. Žodžiu – rinkitės aukštos kokybės produktus, ir bėdos nebus.
Vidutinio dydžio vištai naudosime:
- 3 šaukštus mėgstamų prieskonių (be druskos),
- 1-2 šaukštus druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nededame),
- 1 šaukštą kepimo miltelių (nepadauginkite!)
Vištą nusausiname, įtriname pasigamintu mišiniu ir kepame netiesioginėje kaitroje 120°C temperatūroje 30-40 minučių. Patariu naudoti riebalų surinkimo indą, nes vištos poodiniai riebalai pradeda tirpti, vyksta reakcija, oda pradeda sausėti.
Padidiname temperatūrą iki 180-200°C ir kepame dar apie 30-50 minučių, kol vištos vidinė temperatūra pasieks 74°C.
Nepamirškite, kad vištos skonis labai priklauso nuo to, kaip ir kur ji buvo auginama.
Pietūs paruošti.
Pietūs paruošti.
Skanaus!
Recepto šaltinis: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Kad įsitikintumėte, kokia traški vištos odelė, pažiūrėkite vaizdo siužetą: