Padažu galite pagardinti salotas, valgyti su mėsa ar naudoti kaip traškučių, duonos ar daržovių lazdelių pagardą. Kaip rašoma kirbiecravings.com, jį suvalgyti patartina per kelias dienas, nes avokadai dėl kontakto su oru ilgainiui pajuodoja.
Kreminis avokadų ir kalendrų padažas
Reikės:
- 1 didelio avokado;
- 1 puodelio kalendrų;
- ½ – 1 arb. šaukštelio česnako miltelių;
- ½ arb. šaukštelio svogūnų miltelių;
- ¼ puodelio pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- ¼–½ puodelio neriebaus graikiško jogurto;
- 1 citrinų sulčių.
Gaminimas:
1. Nulupkite avokadą, sudėkite visus ingredientus į maisto trintuvą ir trinkite, kol mišinys taps kremo konsistencijos.
2. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
3. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek vandens.
4. Šaldytuve padažas gali būti laikomas 1–2 dienas.
Skanaus!