Agurkai būna nei per rūgštūs, nei per saldūs, todėl tobulai tinka ir mišrainėms, ir garnyrui.
Man patinka ir tai, kad juos ruošiant nereikia ilgai taškytis, kelis kartus nupilti ir vėl užpilti marinato. Čia viskas paprasta ir patikima.
Dalinuosi receptu, nes jis to tikrai vertas. Jeigu ir jums patinka klasikinio skonio traškūs agurkėliai, pabandykite šiuos. Galbūt jie taps ir jūsų mėgstamiausiais.
Marinuoti agurkai
Agurkėlius nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nukoškite.
Dar šiltus dėkite į švarius stiklainius. Į kiekvieną stiklainį dėkite nuplautų ir nuplikytų serbentų, vyšnių lapų, krapų žiedynų, mažytį gabalėlį aitriosios paprikos (nebūtinai, tačiau ji suteikia lengvo pikantiškumo. Tiktai nepadauginkite!).
Taip pat, žinoma, galima naudoti ir paruoštus prieskonių mišinius – po šaukštą ar du į stiklainį.
Paruoškite marinatą.
1 l vandens reikės:
- 2 šaukštų druskos (60 g)
- 1 šaukšto cukraus (25 g)
- 100 ml acto (9 proc.).
Užvirinkite vandenį, berkite druską ir cukrų, kai užvirs, išjunkite kaitrą ir supilkite actą.
Marinatu užpilkite agurkus, uždarykite dangteliais, verskite aukštyn kojomis, uždenkite ir palikite atvėsti. Viskas! Telieka išnešti į vėsią patalpą ir laukti žiemos.