Arbūzas – bene labiausiai gaivinantis vaisius, tad iš jo pagaminti ledai karštą vasaros dieną taps tikra atgaiva. Tokius ledus lengva pagaminti, o skonis tikrai nenuvilia.
Dėl to internete pasirodęs šių ledų receptas jau spėjo užkariauti daugybės smaližių simpatijas.
Šiam receptui reikės maždaug kilogramo kubeliais supjaustyto arbūzo. Sutirštintas pienas – kone magiškas daugeliui patinkantis ingredientas, kuris ledams suteiks saldumo, tvirtesnės kreminės konsistencijos.
Arbūzų ledai iš dviejų ingredientų
Reikės (iš nurodyto kiekio produktų išeis maždaug litras ledų):
1 kg kubeliais pjaustyto arbūzo be sėklų,
1 indelio sutirštinto pieno su cukrumi,
žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Arbūzo kubelius išdėliokite vienu sluoksniu ant padėklo, iškloto kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite maždaug 4 valandas, kol visiškai sušals.
Į virtuvinį kombainą berkite arbūzo kubelius, supilkite sutirštintą pieną ir dėkite žiupsnį druskos. Trinkite 3-5 minutes, kol masė taps lygi ir kreminė.
Supilkite masę į uždaromą indelį ir dėkite į šaldiklį dar dviem valandoms. Po to galima ledus skanauti.
Paruoštus ledus šaldiklyje galima laikyti porą savaičių.
Užšaldytus arbūzo kubelius galima laikyti apie mėnesį, svarbu juos sudėti į uždaromą indą, kad vaisiaus nepasiektų kitų produktų kvapai.