Agurkų, fetos ir kuskuso salotos – topų vertas birželio receptas

2018 m. birželio 20 d. 17:19
Lauryna Nelkinė, „Mitybologija“
Receptas
Karštomis vasaros dienomis dažniau norisi vėsesnio ir gaivinančio maisto, daugiau šviežių daržovių salotų. Bet nesinori ir išalkti po valandos, pavalgius tik daržovių. 
Daugiau nuotraukų (1)
Jeigu reikėtų išrinkti topinį birželio receptą, sakyčiau, kad naujai išbandytos agurkų, fetos ir kuskuso salotos yra būtent tokios.
Jau nežinau, kelintą kartą jas gaminu – labai patiko deriniai.
Gaivus skonis, lengvas citrusinis  padažas ir neįtikėtinai sotu.
Agurkų, fetos ir kuskuso salotos su kepintais kedrų riešutais
Reikės (2 porcijoms):
  • 1 ilgavaisio agurko,
  • pusės raudonojo svogūno, 
  • 4 šaukštų kuskuso,
  • 50 g fetos sūrio,
  • 2 šaukštų pakepintų kedrinių pinijų,
  • 1 šaukštelio kumino miltelių,
  • pusės citrinos,
  • 1 saujos smulkintų šviežių petražolių ir kalendros,
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • žiupsnio druskos.
Paruošimas
Kuskusą užplikykite dvigubu kiekiu verdančio vandens ir uždengę palaikykite 5 minutes.
Agurką perpjaukite išilgai ir supjaustykite riekelėmis.
Svogūną susmulkinkite griežinėliais.
Fetą susmulkinkite iki trupinėlių arba supjaustykite mažais kubeliais.
Visus ingredientus sudėkite į dubenį, suberkite paruoštą kuskusą, užspauskite citrinos sulčių, užpilkite aliejaus ir pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis.
Viską sumaišykite ir ragaukite.
Receptu pasidalino „Mitybologija“
salotosagurkaikuskusas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.