Jeigu reikėtų išrinkti topinį birželio receptą, sakyčiau, kad naujai išbandytos agurkų, fetos ir kuskuso salotos yra būtent tokios.
Jau nežinau, kelintą kartą jas gaminu – labai patiko deriniai.
Gaivus skonis, lengvas citrusinis padažas ir neįtikėtinai sotu.
Agurkų, fetos ir kuskuso salotos su kepintais kedrų riešutais
Reikės (2 porcijoms):
- 1 ilgavaisio agurko,
- pusės raudonojo svogūno,
- 4 šaukštų kuskuso,
- 50 g fetos sūrio,
- 2 šaukštų pakepintų kedrinių pinijų,
- 1 šaukštelio kumino miltelių,
- pusės citrinos,
- 1 saujos smulkintų šviežių petražolių ir kalendros,
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
- žiupsnio druskos.
Paruošimas
Kuskusą užplikykite dvigubu kiekiu verdančio vandens ir uždengę palaikykite 5 minutes.
Agurką perpjaukite išilgai ir supjaustykite riekelėmis.
Svogūną susmulkinkite griežinėliais.
Fetą susmulkinkite iki trupinėlių arba supjaustykite mažais kubeliais.
Visus ingredientus sudėkite į dubenį, suberkite paruoštą kuskusą, užspauskite citrinos sulčių, užpilkite aliejaus ir pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei kedrinėmis pinijomis.
Viską sumaišykite ir ragaukite.
Receptu pasidalino „Mitybologija“