Reikės (6 porcijoms):
- 500 g riebios varškės,
- 500 g bulvių,
- 1 L dydžio kiaušinio,
- 125 g miltų,
- druskos,
- 80 g sviesto,
- 5 v. š. grietinės,
- 8 v. š. mėgstamų marinuotų grybų,
- aliejaus varškėčiams kepti.
Kaip gaminti
Bulves išverdame su lupena. Atvėsiname. Sutriname iki košės ir sumaišome su varške iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir dar kartą viską gerai išmaišome. Pridedame miltų (jų kiekis priklauso nuo masės lipnumo) ir labai gerai išminkome.
Gautą masę padaliname į vienodo dydžio kamuoliukus, iš kurių suformuojame blynelius.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir palengva apkepame blynelius iš abiejų pusių.
Kol kepsite blynelius, išlydykite sviestą ir pakepinkite grybus, pridėkite grietinės ir jei reikia – druskos. Iškeptus blynus apliekite padažu ir skanaukite.
Šaltinis: „Skanios Bajalių istorijos“