O juos patiekti galite valgomame šoninės dubenėlyje.
Šonine apvynioti bulviniai vėdarai ir valgomas šoninės dubenėlis
Reikės:
- 2 kg bulvių,
- 700 g kiaulienos šoninės juostelių,
- 700 g sūdytų vėdarams tinkamų kiaulių žarnų,
- 2 vidutinio dydžio svogūnų,
- 4 š. majonezo,
- 200 ml pieno,
- druskos, pipirų,
- kiaulienos taukų arba aliejaus,
- grietinės, krapų.
Kaip gaminti
Žarnas išmirkome, išvalome. Bulves nuskutame ir smulkiai sutarkuojame kartu su svogūnais. Truputį nusunkiame, pilame pieną, dedame majonezą, spirgus, druskos ir pipirų pagal skonį.
Išmaišome ir kemšame į žarnas. Tik ne per daug! Galus užrišame.
Vėdarus apliejame verdančiu vandeniu, kol jie truputį išsipučia.
Šoninės juosteles patiesiame ant stalo, guldome vėdarą ir apsukame aplink. Vėdarus, kurių į šoninę nesukame, subadome. Pakepę 10-15 minučių, dar kartą subadome.
Kepame 2 val. 150°C temperatūroje (kepama žemoje temperatūroje, kad neatsivyniotų šoninė ir nesutrūktų žarnos) ir dar 1 val. 180°C temperatūroje.
Vėdarus be šoninės ištraukiame, o apvyniotus dar paskrudiname 15 min. 220°C temperatūroje.
Kepimo metu kas 30 min. vėdarus tepame karštu aliejumi.
Kas valandą apverčiame.
Valgomasis šoninės dubenėlis
šoninės juostelėmis aplibdome karščiui atsparų indą. Kepame 200°C temperatūroje, kol gražiai apskrus apie 50 min. Atšaldome.