Pateikiame jums 3 keptos vištos receptus, kurie puikiai tiks jūsų kalėdiniam stalui:
Aromatinga Kalėdų višta
Ingredientai:
Vištos – 1,5 kg.;
Sviesto – 50 g.;
Česnako – 2-3 skilt.;
Šviežio rozmarino ar čiobrelio;
Citrinos;
Svogūno;
Druskos, pipirų.
Gaminimo būdas:
Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu. Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele. Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.
Medumi gardinta višta
Ingredientai:
Pasirinkto dydžio višta
Druska
Juodieji šviežiai malti pipirai
Vištienos prieskoniai
Česnakai
2 šaukštai medaus
Gaminimo būdas:
Vištą gerai ištriname prieskoniais ir medumi. Patartina taip paruoštą mėsą laikyti per naktį, tačiau jei labai skubate, pakaks kelių valandų. Vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmauti ant
stiklainio). Dedame ant skardos, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoje vanduo neišsektų, jei išsenka, vis pripilam dar – šilto, kad nesutrūktų stiklainis.
stiklainio). Dedame ant skardos, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoje vanduo neišsektų, jei išsenka, vis pripilam dar – šilto, kad nesutrūktų stiklainis.
Pavasariu kvepianti višta
Ingredientai:
visa višta apie 2,5 kg;
ryšelio šviežių raudonėlių;
ryšelio šviežių petražolių;
ryšelio šviežių laiškinių česnakų;
kelių šalavijų šakelių;
pusės česnako galvos;
4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
4 šaukštų citrinų sulčių;
1 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
1 stiklinės sauso baltojo vyno;
250 g šviežių smidrų;
šviežių ridikėlių.
Gaminimo būdas:
Ištrinkite vištą prieskoniais, o supjaustytas žoleles įkiškite į vištos vidų. Įdėkite į kepimo formą, apdėkite smidrais ir apšlakstykite baltuoju vynu. Kepimo laikas priklauso nu vištos dydžio, tačiau kepti reikėtų bent 45 minutes, po to patikrinti. Iškepusią vištą apdėti šviežiais ridikėliais ir patiekti.
Skanių vaišių ir jaukių Šv. Kalėdų!