Šiam troškiniui aš taip naudojau vengriškos paprikos miltelius, bet šįkart pasirinkau kiek lengvesnę mėsą – kalakutieną.
Tokiems troškiniams aš paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą – taip užsitikrinu, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga.
Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė arba net ir visai kitokią mėsą.
Vengriškas kalakutienos guliašas su paprika
Reikės:
- 450 g kalakutienos mėsos, aš rekuosi kalakutienos kulšies mėsą;
- 4 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių;
- 1 šaukšto sviesto;
- 1 šaukšto aliejaus kepimui;
- 1 svogūno, pjaustyto kubeliais;
- 1 šaukšto koncentruotos pomidorų pastos;
- 1 raudonosios paprikos, pjaustytos plonomis juostelėmis;
- 1 lauro lapo;
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio;
- 1 šaukšto riebios grietinės;
- druskos, pipirų.
Gaminame
Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.
Didesnėje keptuvėje virš gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, perkelkite mėsos kubelius iš ketuvės į kitą indą ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.
Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu.
Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virsnoti apie 2 minutes, tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu pavirti dar apie 4-5 minutes.
Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais ir raugintais agurkėliais.
Receptu pasidalino „Duok druskos“