Nekeptas riešutų sviesto pyragas – be cukraus, bet tiesiog tirpsta burnoje

2017 m. lapkričio 8 d. 18:06
Lauryna Nelkinė, „Mitybologija“
Pyragus valgyti patinka turbūt kiekvienam, bet kai kepi ir daliniesi su kitais dėl labai svarbios priežasties – jie būna dar skanesni. Be to, ir figūrai mažiau kenkia.
Daugiau nuotraukų (1)
Kad nereikėtų galvoti, kokį pyragą iškepti, kaip visada siūlau maistingesnę versiją! Tirpstantis burnoje, nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu. Beje, labai sotus, todėl tikrai pakanka mažo gabaliuko.
Nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu 
Reikalingi produktai (8 porcijoms, gavosi pusė stačiakampės skardos)
Šokoladiniam sluoksniui:
  • pusės stiklinės datulių be kauliukų,
  • 100 g riešutų sviesto,
  • 2 šaukštų nesaldintos kakavos,
  • žiupsnio druskos (ji išryškina šokolado skonį),
  • 2 šaukštų ispaninio šalavijo (čija) sėklų.
Riešutiniam sluoksniui:
  • pusės stiklinės datulių be kauliukų,
  • 100 g riešutų sviesto.
Paruošimas
Nedidelę stačiakampę pyrago formą ar keksiuko formeles iškloti kepimo popieriumi.
Datules užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 10 minučių, tuomet vandenį nupilti.
Visus šokoladinio sluoksnio ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir išėmus ant kepimo popieriumi padengtos formos tolygiai suspausti.
Tuomet visus riešutinio sluoksnio ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu ir tolygiai paskirstyti ant šokoladinio sluoksnio.
Pyrago formą bent valandą ar pernakt palaikyti šaldytuve, ištraukti tik prieš ragaujant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.