Kad nereikėtų galvoti, kokį pyragą iškepti, kaip visada siūlau maistingesnę versiją! Tirpstantis burnoje, nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu. Beje, labai sotus, todėl tikrai pakanka mažo gabaliuko.
Nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu
Reikalingi produktai (8 porcijoms, gavosi pusė stačiakampės skardos)
Šokoladiniam sluoksniui:
- pusės stiklinės datulių be kauliukų,
- 100 g riešutų sviesto,
- 2 šaukštų nesaldintos kakavos,
- žiupsnio druskos (ji išryškina šokolado skonį),
- 2 šaukštų ispaninio šalavijo (čija) sėklų.
Riešutiniam sluoksniui:
- pusės stiklinės datulių be kauliukų,
- 100 g riešutų sviesto.
Paruošimas
Nedidelę stačiakampę pyrago formą ar keksiuko formeles iškloti kepimo popieriumi.
Datules užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 10 minučių, tuomet vandenį nupilti.
Visus šokoladinio sluoksnio ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir išėmus ant kepimo popieriumi padengtos formos tolygiai suspausti.
Tuomet visus riešutinio sluoksnio ingredientus susmulkinti maisto smulkintuvu ir tolygiai paskirstyti ant šokoladinio sluoksnio.
Pyrago formą bent valandą ar pernakt palaikyti šaldytuve, ištraukti tik prieš ragaujant.