Be šių ar kitų skanumynų nebuvo įsivaizduojamas švenčių stalas prieš keletą dešimtmečių, ne mažiau jais didžiuojamasi ir dabar.
Bet turbūt vienas populiariausių kepinių – žagarėliai, mėgstami tiek didelių, tiek mažų.
Siūlome pasaldinti dieną ir išsikepti žagarėlių pagal receptą, kuriuo dalinasi Loreta Grigalevičienė („Loretos išbandyti receptai“).
Minkšti žagarėliai
Reikės:
- 1,5 stiklinės kefyro,
- 4-4,5 stiklinės miltų,
- 1 kiaušinio,
- 3 v. š. aliejaus,
- 4 v. š. cukraus,
- 2 v. š. degtinės,
- 0,5 a. š. sodos,
- druskos žiupsnelio,
- aliejaus žagarėliams virti,
- cukraus pudros žagarėliams apibarstyti.
Gaminame
Į kefyrą berti sodą, išmaišyti, pilti aliejų, degtinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti.
Berti druską, cukrų, išmaišyti, įsijoti miltus, užminkyti tešlą. Turi gautis minkšta, bet nelimpanti prie rankų tešla.
Leisti tešlai pailsėti ~ 20min., po to iškočioti 0,3-0,5 mm storio lakštą.
Supjaustyti norimo dydžio žagarėlius, virti aliejuje kaip spurgas iš abiejų pusių.