Keptas viščiukas su traškia šoninės plutele – tai, kas per savaitgalio prietus pradžiugins visą šeimą.
Vištienos gerbėjai mėgausis gardžia ir sultinga mėsa, o šoninės mėgėjai laižys pirštelius užsikąsdami vištą kiaulienos traškučiais.
Marinuoti vištą galite ir pagal savo mėgstamą receptą.
Višta, kepta su šoninės plutele
Reikės:
- 1 didelės vištos,
- 8-10 plonų šviežios šoninės juostelių,
- 1 apelsino,
- 1 v. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- 3-4 česnako skiltelių,
- 1,5 a. š. jūros druskos,
- 1 a. š. juodųjų pipirų,
- alyvuogių aliejaus.
- Garnyrui – bulvių, morkų, česnakų.
Gaminame
Apelsino žievelės oranžinę dalį nutarkuokite, sumaišykite su druska, paprika, pipirais ir trintais česnakais.
Įtrinkite vištą ir palikite pastovėti.
Prieš kepant orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Nuskuskite bulves ir morkas, supjaustykite. Šoninę vos vos pasūdykite.
Apelsiną supjaustykite ketvirčiais, dėkite į vištos ertmę.
Vištą dėkite į kepimo indą, ant jos krūtinės išdėliokite šoninės juosteles. Jeigu nepavyks padaryti tinklelio, kaip nuotraukoje, – ne bėda. Dėliokite šoninę eile. Galite uždengti ir blauzdeles.
Šalia vištos į indą dėkite bulves, morkas, česnakų skilteles, pilkite 4 v. š. vandens.
Dėkite kepti ir kepkite 30 min. retkarčiais palaistydami vištą susidariusiomis sultimis.
Po pusvalandžio uždenkite vištą aliuminio folija, kad mėsa neišsausėtų. Sumažinkite karštį iki 180 laipsnių ir kepkite dar maždaug valandą, kol mėsa visiškai iškeps, o įdūrus peiliu į storiausią vietą bėgs skaidrus skystis.
Per tą laiką šoninės riebalai drėkins vištieną, tačiau stebėkite, kad šoninė nesudegtų. Jeigu per karšta, dar mažinkite orkaitės temperatūrą.
Iškeptą vištą ištraukę iš orkaitės leiskite 15 minučių pastovėti, neatidengdami folijos, tik tuomet pjaustykite.
Patiekite su keptomis daržovėmis, neužmirškite aplaistyti susidariusiomis sultimis.