Turime jums kitą pasiūlymą, kaip pagaminti patiekalą, kuris skoniu primins picą, tačiau bus pagamintas gerokai greičiau.
Jį ragavę valgytojai gyrė jo skonį, tirštai sūriu aplipusius makaronus, traškius iškepusios dešros gabalėlius.
Šį patiekalą paruošti tikrai lengva, o visų svarbiausia – nepervirti makaronų, nes jie keps dar ir orkaitėje.
Makaronų apkepas su dešra ir sūriu
Reikės (3-4 porcijoms):
- 250 g bet kokių makaronų, tiks ir spagečiai,
- 100 g plonai pjaustyto saliamio, „Pepperoni“ ar kitokios dešros,
- 200 ml pomidorų tyrės arba trintų pomidorų,
- poros skiltelių česnakų,
- prieskoninių žolelių,
- druskos, pipirų,
- 2 pakuočių mocarelos sūrio.
Gaminame
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tačiau virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
Išvirusius makaronus išverskite į dubenį, apipilkite pomidorų tyre, įmaišykite prieskonines žoleles, trintus česnakus, berkite druskos, pipirų.
Dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į makaronus.
Pusę makaronų supilkite į kepimo indą, apibarstykite mocarela, supilkite likusius makaronus, ant viršaus vėl dėkite mocarelos sluoksnį.
Kepkite apie 20-25 minutes, kol sūris išsilydys ir paviršius taps aukso spalvos.
Prieš tiekiant leiskite 10 minučių pastovėti.