Nepabijokite į apkepą dėti rūkytos lašišos. Nors atrodo, kad tokia lašiša tinkama tik užkandėlėms, toli gražu – ji puikiai tinka ir šiltiems patiekalams.
Bulvių apkepas su lašiša, špinatais ir grietinėle
4 porcijoms:
- 400 g šaltai rūkytos lašišos;
- 12 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupenomis;
- 1 didelio svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- 400 g grietinėlės;
- 100 g šviežių špinatų;
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 140 g marinuotų nepjaustytų pievagrybių;
- 150 g fermentinio sūrio.
Nuo lašišos nuimkite odelę ir supjaustykite kvadratėliais.
Virtas bulves nulupkite.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, supilkite grietinėlę, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska (labai mažai, nes sūrumo bus nuo lašišos ir sūrio), maltais juodaisiais pipirais, užvirkite ir virkite keletą minučių, kol grietinėlė pradės tirštėti. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, permaišykite ir atidėkite į šalį.
Imkite 4 kepimo indelius. Išdėliokite pusę griežinėliais pjaustytų bulvių, padalinkite paruoštą padažą su grietinėle, dėkite pievagrybius, pjaustytą lašišą, ant viršaus uždėkite bulvių griežinėlius, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų spalio 21 dieną.