Jeigu pristigote idėjų, siūlome išbandyti šį receptą, kurį konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntė Loreta Grigalevičienė.
Šviežių grybų guliašas puikiai tiks, kai norisi šildančio, sotaus ir gardaus patiekalo.
Dalinamės jos receptu.
Šviežių grybų guliašas
Reikės:
- 500 g šviežių grybų,
- 50 g sviesto,
- 2 v. š. aliejaus,
- 1 morkos (vidutinio dydžio),
- 1 skiltelės česnako,
- svogūnų laiškų ryšulėlio,
- prieskonių,
- 1 v. š. citrinų sulčių.
Padažui:
- 1 v. š. sviesto,
- 1 v. š. aliejaus,
- 1 v. š. miltų,
- 200-250 ml vištienos sultinio (galima iš kubelio).
Gaminame padažą: į įkaitintą keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, palaukti, kol sviestas ištirps, po truputį berti miltus, nuolat maišyti. Kai pasidarys tirštoka masė, po truputį pilti karštą sultinį, taip pat nuolat maišyti, kol gausis vientisa masė.
Grybus išvirti.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, palaukti, kol sviestas ištirps, sudėti grybus, juos keletą minučių apkepti, ant viršaus dėti tarkuotas morkas (aš tarkavau burokų trintuve), dar pakepti maždaug 2-3 min., po to sudėti smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, vėl pakepti maždaug 2-3 min.
Galiausiai dėti smulkiai pjaustytą česnaką, berti prieskonius (pipirai, druska ar kas ką mėgsta), supilti citrinos sultis, viską dar patroškinti maždaug 2 min.
Užpilti padažu, viską gerai išmaišyti.