Valgydami su vyru prisiminėm, kaip juos mėgome mokykloje. Stebėjomės, kad tiek metų praėjo, o šis puikus tradicinio šnicelio receptas yra vienas populiariausių.
Jų skonis – tobulas, o dar ir traški plutelė.
Gardumėlis!
Gardumėlis!
Bet gal geriau patys pasigaminkite tradicinius šnicelius pagal šį receptą ir patys įsitikinsite jų skoniu.
Tradicinis šnicelis
Reikės:
- 0,5 kg kiaulienos faršo,
- 2 riekelių juodos duonos (be plutelės),
- 2 kiaušinių,
- 100 ml pieno,
- 1 skiltelės česnsko,
- smulkiai pjaustyto svogūno,
- druskos, džiūvėsėlių ir aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Duoną išmirkiau piene ir sudėjau į kiaulienos faršą.
Toliau dėjau viską paeiliui į faršą: įmušiau kiaušinį, sudėjau smulkintą česnską, svogūną, pagardinau druska ir išmaišiau.
Toliau dėjau viską paeiliui į faršą: įmušiau kiaušinį, sudėjau smulkintą česnską, svogūną, pagardinau druska ir išmaišiau.
Iš masės formavau pakankamai plonus šnicelius, juos paniravau kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsėliuose.
Paruoštus šnicelius kepiau keptuvėje aliejuje, vis pavartydama, kol jie iškepė.
Man prie tradicinių šnicelių labiausiai tinka bulvių košė, ant kurios dar užpyliau grietinės ir sviesto padažo.
Na ką, patiekalas paruoštas. Skanaus!