Normandiška tarta su kamembero sūriu ir bulvėmis
Porcijos: 6
Reikės:
- 300 g sluoksniuotos tešlos;
- 5-6 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
- 2 nedidelių svogūnų;
- 1 šaukšto sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 5 šaukštų grietinės;
- druskos, pipirų;
- 2 pakuočių kamembero sūrio po 200 g.
Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C°
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, kepkite su juo svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.
Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių.
Kamembero sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10 min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.
Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus.
Šaltinis – „Duok druskos“