Kepta duona su sūriu: lengvas būdas tradicinį užkandį paversti šventiniu

2017 m. kovo 5 d. 11:18
Receptas
Kepta duona – vienas mėgstamiausių užkandžių ant mūsų stalo. Mėgstame ją gardinti česnaku, neretai – ir sūriu. Ir dažniausiai paragautas vos vienas kąsnelis keptos duonos sukelia tokią priklausomybę, kad šis užkandis nuo stalo išnyksta rekordiškai greitai.
Daugiau nuotraukų (1)
Kad ir koks skanus šis užkandis būtų, dažniausiai jo nepamatysime ant švenčių stalo, tik kažkur pakampėse.
Kaip patiekti keptą duoną, kad ji galėtų puikuotis ant švenčių stalo ir net jį puoštų?
Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė pasiūlė išradingą idėją. Štai kaip ji ruošia keptą duoną su sūriu. Atrodo tikrai puošniai!
Kepta duona su sūriu
Reikalingi produktai:
  • duona;
  • česnakas;
  • druska;
  • fermentinis sūris;
  • majonezas;
  • aliejus duonai kepti.
Kaip gaminti
Duonos riekeles apkepti keptuvėje aliejuje, ištrinti česnaku, pabarstyti druska, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.
Vieną galą duonos juostelės pamerkti į majonezą, po to – į sutarkuotą sūrį.
Dėti į lėkštę ratu vieną eilę, po to ant viršaus – antrą eilę ir taip – kol baigsis duona.
Viduryje palikti tuščią ertmę, į kurią galima dėti sūrio, alyvuogių ar rūkytų pjaustytų kiaulių ausyčių, rūkytų vištų skrandukų – tai, ką turite ar mėgstate. Papuošti ir nešti ant stalo.
kepta duonaužkandissūris
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.