Kad ir koks skanus šis užkandis būtų, dažniausiai jo nepamatysime ant švenčių stalo, tik kažkur pakampėse.
Kaip patiekti keptą duoną, kad ji galėtų puikuotis ant švenčių stalo ir net jį puoštų?
Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė pasiūlė išradingą idėją. Štai kaip ji ruošia keptą duoną su sūriu. Atrodo tikrai puošniai!
Kepta duona su sūriu
Reikalingi produktai:
- duona;
- česnakas;
- druska;
- fermentinis sūris;
- majonezas;
- aliejus duonai kepti.
Kaip gaminti
Duonos riekeles apkepti keptuvėje aliejuje, ištrinti česnaku, pabarstyti druska, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.
Vieną galą duonos juostelės pamerkti į majonezą, po to – į sutarkuotą sūrį.
Dėti į lėkštę ratu vieną eilę, po to ant viršaus – antrą eilę ir taip – kol baigsis duona.
Viduryje palikti tuščią ertmę, į kurią galima dėti sūrio, alyvuogių ar rūkytų pjaustytų kiaulių ausyčių, rūkytų vištų skrandukų – tai, ką turite ar mėgstate. Papuošti ir nešti ant stalo.
Šaltinis – „Loretos išbandyti receptai“