Salotoms reikės:
- kelių saujų mėgstamų salotų;
- pusės avokado;
- citrinos sulčių;
- šparaginių pupelių;
- 1 vištienos krūtinėlės;
- sezamo sėklų.
Padažui reikės:
- 50 g sojų padažo (netoleruojantys glitimo rinkitės sojų padažą be glitimo);
- 25 g vandens;
- 1 v. š. ryžių acto (jei neturite – tiks balto vyno actas);
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- 1 v. š. baltojo cukraus;
- 0,5 a. š. česnako miltelių;
- 0.5 a.š. imbiero miltelių;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminame
Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų.
Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. Leidžiame marinuotis bent pusvalandį.
Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po porą minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 min. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t.y. ar visa mėsa balta.
Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.
Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną.
Daržoves pabarstome druska ir pipirais.
Likusį padažą sumaišome su 2 v. š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.
Šaltinis – tinklaraštis „Ant medinės lentelės“