Orkaitėje kepti blyneliai – „Mažieji olandukai“. Blynų receptų konkursas

2017 m. vasario 10 d. 12:57
Vykstant „Malsenos“ inicijuotam blynų receptų konkursui, iki vasario 17 d. kviečiame siųsti jūsų pamėgtų blynų receptus bei dalinamės idėja, kaip namuose išsikepti „Mažųjų olandukų“ blynelius.
Daugiau nuotraukų (1)
„Mažieji olandukai“ – pasaulyje vadinami „Dutch babies“ – tai maži blyneliai, kepami orkaitėje ir tradiciškai patiekiami su citrininiu džemu.
Blynų tešlai:
3 kiaušinių;
60 g VISO GRŪDO kvietinių miltų „Malsena“;
115 ml pieno;
1 a. š. (5 g) cukraus;
1 a.š. (5 g) vanilinio cukraus;
2 a. š. (10 g) smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
žiupsnelis druskos;
2 v. š. (20 g) nesūdyto sviesto;
cukraus pudros (pabarstymui).
Blyneliams patiekti:
1/4 st. citrininio džemo;
saujos šilauogių arba mėlynių uogų.
Citrininiam džemui:
2 citrinų;
5 v. š. (55 g) medaus;
100 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros);
2 kiaušinių;
1/2 st. (100 ml) citrinų sulčių;
1 a. š. (5 g) kukurūzų arba bulvių krakmolo;
žiupsnelio druskos.
Paruošimas:
Kepame blynus
• Kiaušinius, miltus, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų bei citrinos žievelę išsukame kartu, iki vientisos masės.
• Įdėkite sviesto gabaliuką į keptuvę (įprastą arba skirtą vienam blynui) ir pašaukite į iki 220° C įkaitintą orkaitę kelioms minutėms, iki sviestas ištirps. Neužsižiopsokite!
• Išimkite keptuvę ir supilkite pusę užmaišytos tešlos, dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Blynai turėtų išsipūsti ir įgauti auksinį atspalvį. Pažeminkite temperatūrą iki 150° C ir kepkite dar 5 min.
• Išimkite blynus iš orkaitės. Jei kepėte vienam blynui skirtose keptuvėse, tuomet turite „Mažąjį olanduką“. Jį patiekite atskirai, tiesiog keptuvėje, prieš tai pagardinę citrininiu džemu ir šilauogėmis.
Jei kepėte įprastoje keptuvėje, tuomet „Didįjį olanduką“ supjaustykite dalimis ir patiekite su šaukštu citrinų džemo ir šilauogėmis lėkštutėse.
Citrinų džemo receptas:
• Nulupkite citrinų žieveles ir smulkiai sutrinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba nuimkite odeles, naudodamiesi smulkia tarka. Masė turėtų būti itin biri, o žievelės smulkios.
• Iš likusių citrinų išspauskite sultis, turėtų gautis ½ stiklinės.
• Elektriniame maišytuve (blenderyje) išsukite sviestą su medumi, tuomet sudėkite citrinos žievelių masę. Įmuškite kiaušinius (vieną po kito!) ir gerai išmaišykite, tuomet supilkite sultis, įberkite druską. Dar kartą gerai maišykite. Vaizdas gali būti ne itin keliantis apetitą – nesijaudinkite, tuoj pataisysime situaciją!
• Jei naudosite kukurūzų krakmolą, tuomet sudėkite jį į masę, prieš tai išmaišę šaukštelyje citrinos sulčių.
• Supilkite masę į puodą ir pavirkite 15-20 min. ant mažo kaitrumo (vos rusenančios) ugnies, iki masė sutirštės. Nepamirškite nuolat maišyti, kitaip pagaminsite citrininę kiaušinienę.
• Masei sutirštėjus nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje arba šaldytuve. Kremas bevėsdamas dar labiau sutirštės.
Skanaus!
O koks yra jūsų šeimos mėgstamiausias blynų receptas?
Siųskite savo šeimos pamėgtus blynų receptus ir laimėkite „Malsenos“ įsteigtus prizus – didelius, įvairios, populiariausios produkcijos rinkinius bei jūsų blynų receptu galės mėgautis visi, atvykę Užgavėnes švęsti Rumšiškėse.
Jūsų tradicinių blynų receptų lauksime el. paštu uzgavenes@malsena.lt iki 2017 m. vasario 17 d.
MalsenaBlynaiKonkursas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.