Norite savo šeimos narius ar svečius nustebinti?
Šis mėsos pyragas tikrai pateisins jūsų lūkesčius.
Mėsos pyragas
Reikalingi produktai
Tešlos masei:
- 300 g miltų,
- 300 g kefyro,
- 2 kiaušiniai,
- 0.5 a. š druskos,
- 1 a. š kepimo miltelių.
Įdarui:
- 300 g kiaulienos faršo (tinka bet kokia malta mėsa),
- prieskonių maltai mėsai,
- maltų juodųjų pipirų,
- smulkiai pjaustyto svogūno,
- raudonosios paprikos,
- žiupsnelio druskos.
Pasiruošiau tešlos masę. Visus išvardintus produktus sudėjau ir gerai išmaišiau.
Maltą kiaulienos faršą pagardinau prieskoniais ir pridariau daug mažų kukuliukų.
Atskirai smulkiai susipjausčiau papriką.
Lieka tik formuoti pyragą.
Kepimo formą sutepiau aliejumi ir į ją supyliau daugiau kaip pusę tešlos masės. Ant viršaus sudėjau mėsos kukuliukus, sudėjau papriką ir užpyliau likusią tešlą.
Pyragą kepiau 180 laipsnių temperatūroje 40 – 45 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.