Gamindama šias salotas raugintus kopūstus sumaišau su šviežiais nevirtais burokėliais bei morkomis, jos kiek parūgštėja ir tampa neatsivalgomai skanios.
Tokios salotos šaldytuve gali išbūti ilgiau nei savaitę, todėl jų verta pasiruošti daugiau.
Dietistės sprendimas
Puikios salotos! Ypač žiemą, kai sumažėja suvartojamų daržovių kiekis ir organizmas tampa mažiau atsparus įvairioms žiemą vyraujančioms ligoms.
Raugintuose kopūstuose gausu gerųjų bakterijų (probiotikų), kurios stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir vitaminų pasisavinimą. Burokėlių spalva išduoda, kad jie gerina kraujotaką, o tai ypač svarbu žiemos metu. Morkos suteikia svarbaus antioksidanto beta karoteno, kuris yra reikalingas vitamino A gamybai ir apsaugai nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio ląstelėms.
Kanapių sėklų aliejus šias salotas pa-pildo omega-3 ir omega-6 riebalų rūgšti-mis. Tokiomis salotomis mėgaukitės kad ir kas dieną!
Raugintų kopūstų ir burokėlių salotos
Reikės:
- 500 g raugintų kopūstų,
- 2 vidutinio dydžio burokėlių,
- 2 didelių morkų,
- 1 šaukšto kmynų,
- 3 česnako skiltelių,
- saujos kapotų petražolių,
- 3 šaukštų šaltai spausto kanapių aliejaus,
- 1 šaukštelio kanapių druskos,
- 1 šaukštelio kanapių sėklų.
Burokėlius ir morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Geriausiai tai padarysite daržovių pjaustykle.
Kmynus grūstuvėje kiek patrinkite, kad pradėtų kvepėti. Česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Petražoles nuplaukite ir supjaustykite.
Raugintus kopūstus sumaišykite su pjaustytais burokėliais ir morkomis, suberkite kmynus bei kapotus česnakus, petražoles, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Salotas palikite nakčiai, kad burokėliai su morkomis kiek įrūgtų.
Valgykite apibarstę kanapių druska ir kanapių sėklomis. Laikykite šaldytuve.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 18 dieną.