Jums reikės:
200g maskarponės sūrio;
2 pakelių sausainių;
400 g graikiško jugurto;
200 g jūsų pasirinktų uogų;
70 g cukraus;
2 a.š. vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga:
1. Sutrupiname sausainius ir sutraiškome uogas.
2. Jogurtą išmaišome su maskarponės sūriu ir įmaišome cukrų.
3. Pamažu į kremą sudedame uogas ir sausainius.
4. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
5. Masę dedame i pasirinktą formą išklota maistine plėvele.
6. Dedame į šaldiklį kelioms valandoms. Svarbiausia ledų tinginio neperšaldyti, jei taip nutiko prieš patiekiant palaikyti šaldytuve.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.
Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje „Facebook/Receptai“ .
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.