Saldus aitriųjų paprikų pagardas pagal N. Degutienės receptą

2016 m. lapkričio 10 d. 09:50
Nida Degutienė, „Nidos receptai“
Receptas
Šis saldus aitriųjų paprikų džemas – visiškas sezono hitas. Tinka ir su žuvimi, mėsa, ir su brandintais sūriais.
Daugiau nuotraukų (3)
Saldus aitriųjų paprikų džemas
Reikės:
  • 320 g raudonųjų saldžiųjų paprikų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais;
  • 80 g raudonųjų aitriųjų paprikų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais;
  • 2 labai aitrūs pipirai (bird eye) – arba pagal skonį;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 šaukšteliai raudonosios paprikos miltelių;
  • 150 g cukraus;
  • 40 ml raudonojo vyno;
  • 2 šaukštai balzaminio acto.
Kaip gaminti
Saldžiąsias paprikas ir aitriuosius pipirus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Supilkite ją į puodą, įberkite druskos, raudonosios paprikos, cukraus, supilkite vyną ir balzaminį actą.
Virkite ant vidutinės ugnies atidengtame puode apie 15-20 min., kol džemas sutirštės, dalis jo nugaruos. Supilstykite karštą džemą į įkaitintus ir sterilizuotus stiklainėlius.
Šaltinis – „Nidos receptai“
pagardaspagardaidžemas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.