Vištos kepenėlių ir grybų užkepėlė
Reikalingi produktai:
- 500 g vištų kepenėlių;
- 3 kiaušiniai;
- 3 skiltelės česnako;
- 250 g pievagrybių;
- 100-120 g sūrio;
- 200 g neriebios grietinės;
- druska, pipirai;
- krapai, petražolės;
- 1 v. š. aliejaus.
Gaminimo eiga
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje.
Kepenėles nuplauti, nusausinti, sudeti į trintuvą, įkulti kiaušinius, pabarstyti druska, pipirais ir sutrinti, po to įmaišyti smulkintus žalumynus.
Česnaką susmulkinti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su grietine (truptuį sūrio pasilikti užkepėlewi apibarstyti), įberti prieskonių.
Į riebalais išteptą kepimo formą (aš kepiau stiklinėje, kurios dugno netepiau riebalais, ir apkepėlė neprilipo) pilti kepenėlių masą, ant jos – grietinę su pievagrybiais ir sūriu, pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų ir ant viršaus užbarstyti truputį sūrio.
Kepti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Kepimo laikas priklauso nuo skardelės dydžio ir užkepėlės storio.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“