Kepenėlių užkepėlė su grybais: receptas patiko iš pirmo karto

2016 m. lapkričio 9 d. 09:45
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Ši užkepėlė turėtų patikti tiems, kurie mėgsta kepenėles. Gaminau ją pirmą kartą, ir labai patiko – minkšta, lengva, primena paštetą. Galima valgyti ir karštą, ir šaltą – visaip labai gardu.
Daugiau nuotraukų (1)
Vištos kepenėlių ir grybų užkepėlė
Reikalingi produktai:
  • 500 g vištų kepenėlių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 250 g pievagrybių;
  • 100-120 g sūrio;
  • 200 g neriebios grietinės;
  • druska, pipirai;
  • krapai, petražolės;
  • 1 v. š. aliejaus.
Gaminimo eiga
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje.
Kepenėles nuplauti, nusausinti, sudeti į trintuvą, įkulti kiaušinius, pabarstyti druska, pipirais ir sutrinti, po to įmaišyti smulkintus žalumynus.
Česnaką susmulkinti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su grietine (truptuį sūrio pasilikti užkepėlewi apibarstyti), įberti prieskonių.
Į riebalais išteptą kepimo formą (aš kepiau stiklinėje, kurios dugno netepiau riebalais, ir apkepėlė neprilipo) pilti kepenėlių masą, ant jos – grietinę su pievagrybiais ir sūriu, pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų ir ant viršaus užbarstyti truputį sūrio.
Kepti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Kepimo laikas priklauso nuo skardelės dydžio ir užkepėlės storio.
Skanaus!
užkepėlėpaštetaskepenėlės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.