Mėgstu juos ir dabar. Ir mano vaikai juos mėgsta, noriai valgo, kaip ir cepelinus.
Visi žinome, kad tikras šnicelis yra ne toks, tad šį dalyką aš labiau linkusi apsimetėliu maltinuku vadint.
Darbo nedaug, skonis – gerulis, svarbiausia – nereikia stovėti prie keptuvės ir kepimui naudoti aliejaus.
Mokyklinis šnicelis, arba maltinukas apsimetėlis
Reikės:
- 500 g kiaulienos faršo (puikiai tiks ir kalakutienos ar vištienos),
- 1 svogūno,
- 2 riekučių batono, išmirkytų piene,
- 1 kiaušinio,
- druskos, pipirų pagal skonį,
- džiūvėsėlių apvolioti.
Kaip gaminti
Svogūną sutarkuojame, dedame į faršą, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, dedame išmirkytą piene ir nuspaustą batoną ir viską gerai išminkome.
Beminkant kelis kartus pamėtome faršą iš viršaus į dubenį, paminkome ir vėl metame į dubenį. (Nežinau, kas tokius dalykus sugalvojo, bet aš taip pažaidžiu.)
Imame faršo gabaliuką, padarome ploną šnicelį ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame orkaitėje 180 C temperatūroje apie 20–25 min.
Šaltinis – „Samčio užrašai“