Galėčiau netgi teigti, kad šį sveikuolišką pyragą galima valgyti pusryčiams, nes tai baltymų ir angliavandenių šaltinis, kuris suteiks energijos dienos pradžiai, prieš treniruotę ar po jos.
Skaniausias sveikuoliškas desertas – pyragas be pridėtinio cukraus, be pieno ir miltų.
Sveikuoliškas pyragas
Pagrindui reikės:
1 puodelio nevirtų bolivinių balandų (kynvos) kruopų;
2 puodelių vandens (kruopoms virti);
1 puodelio datulių;
trijų ketvirtadalių puodelio kakavos;
3 kiaušinių;
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
ketvirtadalio puodelio augalinio pieno;
ketvirtadalio puodelio kokosų aliejaus;
1 valgomojo šaukšto vanilės esencijos;
trijų ketvirtadalių puodelio mėgstamų pakepintų pasmulkintų riešutų (nebūtinai).
Glaistui reikės:
100 g mėgstamo juodojo šokolado (naudojau 82% kakavos);
1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus.
Gaminame sveikuolišką pyragą
Pirmiausia išsiverdame bolivinių balandų kruopas. Tai užtruks apie 15-20 min. Paliekame kruopas atvėsti.
Iš datulių pašaliname kauliukus ir dedame datules į maisto smulkintuvą, sutriname į košelę. Ten pat dedame ir visus likusius ingredientus, išskyrus riešutus. Plakame, kol gauname vientisą šokoladinę masę. Galiausiai įmaišome riešutus.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Aš naudojau stiklinę kvadratinę formą.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku, jis turi būti sausas.
Pyragą pilnai atvėsiname. Tuo tarpu paruošiame šokoladinį glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su šaukštu kokoso aliejaus ir užpilame ant atvėsusio pyrago. Pyragą statome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Šis pyragas ne iš tų, kur skaniausias dar šiltas. Rekomenduoju jį laikyti šaldytuve, geriausiai per naktį ir skanauti kitą dieną. Tuomet jo skonis idealus.
Skanaus! Pasidalinkite su draugais!