Ingredientai:
250 ml pieno;
150 g cukraus;
500 ml grietinėlės;
6 kiaušinių tryniai;
žiupsnelis druskos;
1 vanilės ankštis;
60 g pjaustytų džiovintų abrikosų;
100 g smulkintų, nesūdytų pistacijų.
Gaminimo eiga
Puode pašildyti pieną, cukrų, 250 ml grietinėlės ir druską. Perpjauti vanilės ankštį ir išimti jos sėklas, kurias kartu su vanilės ankštimi sudėti į pašildytą pieną. Pieno, cukraus, druskos ir grietinėlės mišinį nukelti nuo ugnies, uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti 30 minučių, kad susigertų visi aromatai.
Kitame inde šluotele lengvai išplakti kiaušinių trynius. Iš pieno ir grietinėlės išimti vanilės ankštį ir visą šiltą mišinį maža srovele, nuolatos maišant, supilti į trynius. Gautą masę supilti į puodą ir nuolant maišant virti kol masė sutirštės (jeigu turite termometrą, virkite, kol masės temperatūra pasieks 82-83C).
Kremą perkošti per sietelį, supilti į šaltą grietinėlę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Kremą šiek tiek atvėsinti ir palikti šaldytuve, kol visiškai pravės.
Supilti kremą į ledų gaminimo aparatą ir maišyti vadovaujantis jūsų turimo ledų gaminimo aparato instrukcijomis. Maišymo pabaigoje sudėti priedus – smulkintus pistacijų riešutus ir pjaustytus džiovintus abrikosus.
Gautus ledus sudėti į indelį ir laikyti šaldymo kameroje. Skanaus!
Šaltinis – „Bakerstreet“