Šios japoniškos salotos, kurių receptą pateikė interneto puslapis „EatingWell“, yra gaivios, puikiai subalansuotos, atrodo elegantiškai ir yra lengvai paruošiamos. Ne veltui šios salotos jau valgomos visame pasaulyje.
Jos pasižymi gardžiu saldžiarūgščiu skoniu, kurį suteikia ryžių actas, o ypatingo gardumo joms suteikia sezamo sėklos, tad nepamirškite jų įsigyti.
Porcija šių salotų turi vos 46 kalorijas. Salotose yra ypač daug geležės – net 35 proc. dienos normos ir visiškai nėra „blogųjų“ riebalų ar cholesterolio.
4 porcijoms salotų reikės:
- 2 vidutinio dydžio agurkų, arba 1 ilgavaisio agurko;
- 1/4 stiklinės ryžių acto;
- 1 a. š. cukraus;
- 1/4 a. š. druskos;
- 2 v. š. skrudintų sezamo sėklų.
Ruošimas
Nupjaukite agurkų galus ir nuskuskite jį, palikdami plonyčius ruoželius žievės.
Perpjaukite agurkus išilgai pusiau ir šaukštu išskobkite vidų.
Tada abi puseles naudodamiesi skutuku, arba maisto smulkintuvu, susmulkinkite labai plonomis juostelėmis.
Paklokite šias agurkų juosteles ant popierinio rankšluosčio, uždenkite kita popierinio rankšluosčio skiaute ir, švelniai spausdami delnais, nusausinkite.
Sumaišykite actą, cukrų ir druską nedideliame indelyje ir užpilkite ant agurkų.
Apibarstykite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes paskrudintomis sezamo sėklomis ir gerai išmaišykite.
Patiekite iškart.