Šnicelio pusbrolis, kurio svarbiausias akcentas – padažas

2016 m. birželio 14 d. 13:02
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Dienomis, kai lietus pila kaip iš kibiro vos ne visą dieną, norisi ko nors sotaus ir šilto. Sumaniau pagaminti štai tokį patiekalą, ir gavosi puiki vakarienė. Galima valgyti ir be padažo, bet man tas padažas tapo viso patiekalo „varikliuku“.
Daugiau nuotraukų (1)
Šnicelio pusbrolis
Reikės:
  • 500 g vištienos faršo,
  • 2 riekių juodos duonos,
  • 50 ml pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 0.5 galvutės svogūno,
  • druskos,
  • maltų pipirų,
  • aliejaus kepimui,
  • manų apvoliojimui.
Padažas
Reikės:
  • 100 g sviesto (naudojau sūdytą, todėl į padažą daugiau prieskonių nebėriau),
  • 2 saujų smulkintų špinatų,
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
  • 2 šaukštų grietinės.
Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite.
Formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite manų kruopose.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Padažui keptuvėje ištirpome sviestą, dedame smulkintus špinatus, patroškiname. Dedame grietinę, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome, kol sutirštės padažas.
Valgome su pasirinktu garnyru ir daržovėmis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.