Šnicelio pusbrolis
Reikės:
- 500 g vištienos faršo,
- 2 riekių juodos duonos,
- 50 ml pieno,
- 1 kiaušinio,
- 2 skiltelių česnako,
- 0.5 galvutės svogūno,
- druskos,
- maltų pipirų,
- aliejaus kepimui,
- manų apvoliojimui.
Padažas
Reikės:
- 100 g sviesto (naudojau sūdytą, todėl į padažą daugiau prieskonių nebėriau),
- 2 saujų smulkintų špinatų,
- 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
- 2 šaukštų grietinės.
Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite.
Formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite manų kruopose.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Padažui keptuvėje ištirpome sviestą, dedame smulkintus špinatus, patroškiname. Dedame grietinę, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome, kol sutirštės padažas.
Valgome su pasirinktu garnyru ir daržovėmis.
Šaltinis – „Samčio užrašai“