„Tokia idėja labai tiko draugų susibūrimui sode. Mūsų stalas nedidelis, ant jo būtų netilpusios net visų valgytojų lėkštės, jau nekalbant apie patiekalus.
Užkandžiui paruošiau silkės salotas stiklinaitėse – kiekvienas svečias jas galėjo laikyti savo rankose ir užkandžiauti stovėdamas ar sėdėdamas ant žemės ar suolo.
Ši idėja visiems labai patiko. Juokavome, kad ant stalo padėjus įprastą silkę po patalais ja reikia dalintis, o čia – patiekalas, kuriuo nereikia dalintis. Kiekvienam – savo porcija.
O silke ant patalų šį patiekalą praminė mano vyras, mat silkės gabalėlius uždėjau ant salotų viršaus.
Pirmiausia į stiklinę dėjau virtus kubeliais pjaustytus burokėlius. Ant jų – pjaustytus avokadus, kurie šiame patiekale labai derėjo. Ant viršaus – silkių gabalėlius. Visa tai apipyliau keliais šaukštais majonezo ir lieso jogurto padažu, paskanintu citrinos sultimis ir krapais“, – receptu pasidalino Eglė.
Išbandykite ir jūs!