Kaip aš tokio panorau! Man jis – pats tikriausias prisiminimas apie mokyklą ir jaukią valgyklėlę, kur guliašą su bulvių koše į lėkštes dėdavo mielos ir besišypsančios virėjos.
Kviečiu visus trumpam stabtelėti ir prisiminti praeitį – mokyklą, mokyklos draugus ir tas ilgąsias pertraukas, kurių metu skubėdavome gardžiuotis kvapniais valgiais.
Guliašas
Reikės:
- 1 kg mėsos (aš dariau iš kiaulienos mentės),
- svogūno,
- prieskonių.
Padažui 250 ml šilto vandens sumaišyti su 1,5 valgomojo šaukšto pomidorų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto miltų ir 1 valgomuoju šaukštu grietinės, žiupsneliu druskos.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepinti aliejuje, dėti smulkinto svogūno, pakepinus įpilti vandens ir taip mėsą kepti ant silpnos ugnies 40 min. vis įpilant vandens.
Sudėti mėsos prieskonius, druskos.
Baigiant kepti supilti padažą ir vis pamaišant keti dar 5-10 min.
Labai skanu su bulvių koše.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“