Legendinis mokyklinis guliašas nepaliks abejingų

2018 m. gegužės 17 d. 09:17
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Ar pamenate tą legendinį guliašą, kurį valgydavote mokykloje? Arba tokį, kurį močiutė gamindavo sekmadienio pietums, kai visa šeima susirinkdavo prie vieno stalo?
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip aš tokio panorau! Man jis – pats tikriausias prisiminimas apie mokyklą ir jaukią valgyklėlę, kur guliašą su bulvių koše į lėkštes dėdavo mielos ir besišypsančios virėjos.
Kviečiu visus trumpam stabtelėti ir prisiminti praeitį – mokyklą, mokyklos draugus ir tas ilgąsias pertraukas, kurių metu skubėdavome gardžiuotis kvapniais valgiais.
Guliašas
Reikės:
  • 1 kg mėsos (aš dariau iš kiaulienos mentės),
  • svogūno,
  • prieskonių.
Padažui 250 ml šilto vandens sumaišyti su 1,5 valgomojo šaukšto pomidorų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto  miltų ir 1 valgomuoju šaukštu grietinės, žiupsneliu druskos.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepinti aliejuje, dėti smulkinto svogūno, pakepinus įpilti vandens ir taip mėsą kepti ant silpnos ugnies 40 min. vis įpilant vandens.
Sudėti mėsos prieskonius, druskos.
Baigiant kepti supilti padažą ir vis pamaišant keti dar 5-10 min.
Labai skanu su bulvių koše.
Skanaus!
guliašasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.