Reikės:
2 silkių filė, 2 virtų bulvių, 3 virtų burokėlių, 1 obuolio, 1 svogūno, 2 kiaušinių, majonezo.
Silkių filė supjaustykite gabalėliais, bulves ir obuolius – kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite silkę ir daržoves su majonezu.
Burokėlius sutarkuokite ir nuspauskite skystį, įmaišykite šiek tiek majonezo. Berkite juos ant pailgo plėvelės gabalėlio, į centrą dėkite silkių ir bulvių masę ir, atsargiai keldami vieną ilgąjį plėvelės kraštą, susukite, kad burokėliai apglėbtų silkę iš visų pusių. Lengvai suspauskite.
Dėkite patiekalą į pailgą lėkštę, atsargiai išvyniokite jį iš plėvelės ir rankomis suformuokite gražią vyniotinio formą. Padėkite šaltai.
Prieš patiekdami apibarstykite virtais kiaušiniais, puoškite iš baltymų išpjaustytomis gėlėmis ar snaigėmis.