Įdomiausia tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!
Gal kam tai jau ne naujas receptas, bet aš kepiau jį pirmą kartą.
Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą!
Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, – šį tikrai iškepsite be jokio vargo!
Birių produktų ir obuolių pyragas (be kiaušinių)
(Ingredientų kiekis skirtas pyragui, kepamam 20 cm apvalioje kepimo formoje, matavimui naudojama 200 ml stiklinė)
- 1 stiklinė miltų;
- 1 stiklinė manų kruopų;
- 2/3 stiklinės cukraus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 5-7 nedideli obuoliai;
- 100 g sviesto;
- 1 a.š. cinamono;
- žiupsnelis druskos.
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame stambia trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi.
Beriame 2/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio.
Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname.
Skanaus pyrago :)
P.S. Labai neįprasto skonio pyragas – traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų...
Šaltinis – „Jurgittos receptai“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 30 dieną.