Duonai su Provanso žolelėmis reikia:
- 1 puodelio kukurūzų miltų;
- 2 puodelių miltų (550 D);
- 1 puodelio šilto vandens;
- 10 g šviežių mielių (arba 4 g sausų);
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. cukraus;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
- 3 aliejuje marinuotų džiovintų pomidorų;
- 3 skiltelių česnako;
- šviežių petražolių bei baziliko, šiek tiek rozmarino;
- 3 v. š. aliejaus (naudojau tą, kuriuo aplieti pomidorai);
- kedro riešutų.
Miltus, cukrų bei druską susiberti į kombaino indą, pirštais įtrinti mieles, supilti aliejų ir vandenį. Užminkyti tešlą. Aš minkiau lėčiausiu greičiu maždaug 10 min. Šiek tiek vandens dar pyliau, kad tešla būtų minkštoka. Belieka uždengti ir palikti pakilti, kol masė padvigubės.
Pasidaryti įdarą: susmulkinti petražoles, baziliką, rozmariną bei pomidorus, įspausti česnaką ir sumaišyti viską su aliejumi. Paskaninti druska ir pipirais, įmaišyti smulkintus riešutus.
Pakilusią tešlą lengvai perminkyti ir iškočioti į rutulį. Paskleisti įdarą ir supjaustyti juostelėmis.
Juosteles, pradedant nuo mažiausių, susukti į sraigę.
Padėti šiltai, kol pakils, maždaug 30 min. Pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ir kepti 20-30 min. Reikia stebėti, kad neperkeptų! Skanaus!
Daugiau receptų – tinklaraštyje „Aguonėlė“