Velykų stalui – netikras zuikis su džiovintomis slyvomis

2015 m. kovo 25 d. 11:00
Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“
Receptas
Labai skanus netikras zuikis! Puikus patiekalas Velykų stalui. Tinka valgyti ir karštą su bulvėmis, ir šaltą, kaip užkandį.
Daugiau nuotraukų (1)
Netikras zuikis su džiovintomis slyvomis
Reikės:
  • 500-600 g kalakutienos faršo,
  • 1 morkos,
  • 1 bulvės,
  • 1 kiaušinio,
  • 10-12 džiovintų slyvų,
  • 1 svogūno,
  • kelių skiltelių česnako,
  • prieskonių mėsai,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • 2 šaukštų majonezo,
  • 30 g fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
Į faršą berkite prieskonių, smulkiai sukapotą česnaką, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Smulkiai supjaustykite svogūną, stambia tarka sutarkuokite morką ir kartu apkepinkite svieste, kol svogūnai gražiai pagels (galima įberti pipirų, druskos pagal skonį).
Svogūnus ir morkas sukrėskite į faršą, taip pat sudėkite gerai nuplautas ir per pusę perpjautas slyvas. Viską išmaišykite. Tuomet supilkite aliejų ir dar kartą išmaišykite.
Kekso (ar kitokią) kepimo formą išklokite folija, dėkite į ją netikro zuikio masę ir kepkite 200 C orkaitėje apie 40 min. Kepant viršų reikėtų pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti.
Iškepusį zuikį aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Dėkite į orkaitę dar 5 min. (arba kol išsilydys sūris). Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.