Netikras zuikis su džiovintomis slyvomis
Reikės:
- 500-600 g kalakutienos faršo,
- 1 morkos,
- 1 bulvės,
- 1 kiaušinio,
- 10-12 džiovintų slyvų,
- 1 svogūno,
- kelių skiltelių česnako,
- prieskonių mėsai,
- 3 šaukštų aliejaus,
- 2 šaukštų majonezo,
- 30 g fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
Į faršą berkite prieskonių, smulkiai sukapotą česnaką, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Smulkiai supjaustykite svogūną, stambia tarka sutarkuokite morką ir kartu apkepinkite svieste, kol svogūnai gražiai pagels (galima įberti pipirų, druskos pagal skonį).
Svogūnus ir morkas sukrėskite į faršą, taip pat sudėkite gerai nuplautas ir per pusę perpjautas slyvas. Viską išmaišykite. Tuomet supilkite aliejų ir dar kartą išmaišykite.
Kekso (ar kitokią) kepimo formą išklokite folija, dėkite į ją netikro zuikio masę ir kepkite 200 C orkaitėje apie 40 min. Kepant viršų reikėtų pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti.
Iškepusį zuikį aptepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Dėkite į orkaitę dar 5 min. (arba kol išsilydys sūris). Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“