Baltymais ir maistinėmis medžiagomis turtingi viso grūdo speltos miltai, kokosų cukrus bei kokosų aliejus užtikrina, kad kepinys tiktų vaikams bei visiems, besilaikantiems sveikos mitybos principų.
Šią duoną mėgsta vaikai, kurie įprastai atsisako daržovių (galima ekspermentuoti su moliūgu, cukinijomis).
Rekomenduojame naudoti ypač prisirpusius bananus – taip ne tik natūraliai pasaldinsite kepinį, bet ir suteiksite organizmui naudingų antioksidantų, kurių yra daug prisirpusiuose vaisiuose.
Reikės:
2 puodelių speltos miltų (pilno grūdo ar maišytų)
3 šaukštų kokosų cukraus ar kito sveiko saldiklio
2 šaukštelių cinamono
2 šaukštelių kepimo miltelių
pusės šaukštelio sodos
žiupsnio druskos
pusės puodelio augalinio pieno (sojų, avižų, ryžių...)
trijų šaukštų pašildyto kokosų aliejaus
3 vidutinio dydžio bananų, sutrintų
3 morkų, sutarkuotų
pusės puodelio graikinių riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, sodą bei druską. Įpilkite pieną, aliejų, sutrintus bananus, gerai sumaišykite, tačiau nepersistenkite – svarbu, kad tešloje neliktų miltų gumulėlių.
Įmaišykite morkas ir masę sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Kepkite apie 50-55 minutes, patikrindami mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs. Atvėsinkite ir dar padekoruokite riešutais ar džiovintais vaisiais.
Daugiau receptų – sukrus.lt