Morkų ir imbierų saldainiai
Reikės:
- 3 morkų,
- 100 g imbierų šaknies,
- 100 g cukraus,
- 100 ml vandens,
- pusės apelsino žievelės.
Nuskuskite morką, supjaustykite stačiakampiais gabalėliais, pavirkite vandenyje apie 10 minučių, kad suminkštėtų. Plonai nupjaustykite pusės apelsino žievelę, nulupkite ir kubeliais supjaustykite imbierų šaknis. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite apvirtus morkų gabalėlius, imbierų kubelius ir apelsinų žieveles. Virkite labai mažoje kaitroje apie pusvalandį, kol morkos susitrauks.
Morkų ir imbierų saldainius išgriebkite iš sirupo, nuvarvinkite, išdžiovinkite. Galite apvolioti cukruje.