Sveikuolių skanėstas – morkų ir imbierų saldainiai

2015 m. sausio 2 d. 14:13
Daiva Zimblienė
Receptas
Morkų saldainius virdavo dar mūsų močiutės. Lygiai taip pat galima išsivirti ir imbierų saldainių. O verdant juos kartu, morkos prisigers imbiero skonio – bus tikrai pikantiškas skanumynas.    
Daugiau nuotraukų (1)
Morkų ir imbierų saldainiai
Reikės:
  • 3 morkų,
  • 100 g imbierų šaknies,
  • 100 g cukraus,
  • 100 ml vandens,
  • pusės apelsino žievelės.
Nuskuskite morką, supjaustykite stačiakampiais gabalėliais, pavirkite vandenyje apie 10 minučių, kad suminkštėtų. Plonai nupjaustykite pusės apelsino žievelę, nulupkite ir kubeliais supjaustykite imbierų šaknis. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite apvirtus morkų gabalėlius, imbierų kubelius ir apelsinų žieveles. Virkite labai mažoje kaitroje apie pusvalandį, kol morkos susitrauks.
Morkų ir imbierų saldainius išgriebkite iš sirupo, nuvarvinkite, išdžiovinkite. Galite apvolioti cukruje.
sveikuolių valgiaimorkosreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.